Lesníci pripravujú 44. ročník Venerovského memoriálu

12.03.2008 Celý región

Vysoké Tatry 12. marca (TASR) - Takmer stovka lesníkov zo Slovenska i zahraničia si zmeria sily na Majstrovstvách lesníkov Slovenskej republiky v lyžovaní 16. -18. marca na Štrbskom Plese. Venerovského memoriál slávnostne ...
Na 44. ročníku memoriálu budú najpočetnejšie zastúpení spomedzi zahraničných účastníkov pretekári z Českej republiky (ČR). Na štart sa postaví šesť pretekárov z Krkonošského národného parku a päť pretekárov zo štátneho podniku Lesy ČR. Šesť pretekárov bude reprezentovať poľský Tatranský národný park (TPN). Hosťami tohtoročných pretekov budú aj lesníci z Užhorodu na Ukrajine.
Deväťdesiatdva pretekárov, z toho dvanásť žien, si zmeria sily v behu na lyžiach, streľbe zo vzduchovky a v obrovskom slalome. Muži budú súťažiť v štyroch vekových kategóriách, ženy v jednej bez rozdielu veku. Víťaz v dvojkombinácii získa titul Majster lesník Slovenska a Majsterka lesníčka Slovenska, absolútny víťaz je Víťazom Venerovského memoriálu.
Usporiadateľmi medzinárodných lyžiarskych pretekov lesníkov sú Štátne lesy TANAPu a Združenie lesníkov a ochrancov prírody Tatier. Podujatie sa uskutoční pod záštitou ministerky pôdohospodárstva SR, predsedu Odborového zväzu pracovníkov drevárskeho, nábytkárskeho a papierenského priemyslu, lesného a vodného hospodárstva a starostu obce Štrba.
Prvý ročník Venerovského memoriálu sa konal v roku 1947. Jeho základnou myšlienkou bola prezentácia práce lesníkov, ktorí v zimných podmienkach pri výkone svojho povolania v lese nevyhnutne musia zvládať aj pohyb na lyžiach.
 

Vyberte región